Tips voor het opladen van elektrische auto’s!

De energiekosten stijgen en dat heeft ook invloed op de kosten voor het elektrisch rijden! Hier zijn Maartens tips voor het zo efficiënt mogelijk opladen van een elektrisch voertuig;

  1. Zorg goed voor de accu.
  2. Gratis laden is vaker mogelijk dan iedereen denkt!
  3. Kies een slow-charging punt indien mogelijk.
  1. Zorg goed voor de accu.

Hoe langer je de stroom in een accu kunt sparen, hoe minder je de accu hoeft op te laden. Het optimaliseren van de actieradius is natuurlijk de eerste stap naar het optimaliseren van de accu. Dit kan op twee manieren bevorderd worden.

Beginnend bij, het rijden op een efficiënte manier. Dit houdt in dat de rijstijl wordt aangepast, om zo het de accu niet al te zwaar te maken. Dus regeneratief remmen en niet te snel uit de startblokken schieten kan hierbij van toepassing zijn. Ook is het van belang dat de banden op de juiste spanning staan voor een zo optimaal mogelijk accuverbruik.

Ten tweede, de levensduur van de batterij. De optimale range bevindt zich bij de meeste elektrische voertuigen tussen de 20% – 80%. Als een elektrisch voertuig binnen in een garage kan staan, kan dit ook invloed hebben op de levensduur van de batterij. Een elektrisch voertuig in een garage zetten tijdens hoge en lage temperaturen, kan deze levensduur dan ook verlengen.

  1. Gratis laden is vaker mogelijk dan iedereen denkt!

Verschillende supermarkten en winkels bieden tegenwoordig het gratis opladen van elektrische auto’s aan. Houdt er dus ook rekening mee dat de laadpas niet altijd nodig is bij een laadpaal. Controleer altijd of het wel is toegestaan om op zo’n openbare plek de elektrische auto op te laden.

Een volgende tip is het laden tijdens daluren. Meestal in de nacht is de vraag naar elektriciteit aanzienlijk lager. Het is in deze daluren goedkoper om te laden en het is goed om eens in de gaten te houden wat dit kan schelen op de laadkosten.

  1. Kies een slow-charing punt indien mogelijk.

Als er geen haast is met het opladen van het elektrische voertuig, is het verstandig om het voertuig op te laden aan een slow-charging punt. Ze verbruiken minder energie en zijn daarom ook de goedkopere optie voor het opladen van elektrische voertuigen.

Elektrisch rijden blijft nog steeds kosten-efficiënt

Alhoewel de energiekosten drastisch stijgen, blijven de EV’s de goedkoopste optie op het gebied van mobiliteit. Door de bovenstaande tips eens te toe te passen tijdens het opladen en rijden van deze voertuigen, kan dit wel degelijk kostenbesparingen opleveren. Alle kleine beetjes kunnen in dit geval helpen!

Meer informatie over elektrisch rijden bij Maarten Autolease? Neem contact op met onze leaseadviseurs!

Tags

Waarmee kunnen wij je helpen?
We staan voor je klaar.

Bel: 010 – 459 94 75
Wij zijn elke werkdag open van 08:30 – 17:00

MaartenAutolease-team

Direct een offerte?
Geheel vrijblijvend uiteraard

Samen uw lease en mobiliteitswensen bespreken?

Samen uw lease en mobiliteitswensen bespreken?