Subsidiepot binnenkort weer gevuld!

SEBA (Subsidie Emissieloze Bedrijfsauto’s) is vanaf 10 januari 2023 om 9:00 weer aan te vragen. Bij de keuze van operationele lease vragen wij deze subsidie aan.

Over deze regeling

Deze regeling geldt van 15 maart 2021 tot en met 31 december 2025. De subsidiepot wordt elk jaar weer eenmalig gevuld. Als deze leeg is, is de mogelijkheid om subsidie aan te vragen voor emissieloze bedrijfsauto’s dus verkeken. De subsidie is beschikbaar voor ondernemers en non-profitorganisaties. Dit jaar bedraagt de pot €33 miljoen. Bij een voertuigcategorie N1 bedraagt de subsidie 10% van de netto catalogusprijs. Dat is de prijs exclusief btw, inclusief bpm en opties. Bij een voertuigcategorie N2 bedraagt de subsidie 10% van de verkoopprijs zonder btw. Kleine ondernemingen of non-profitinstellingen is het subsidiepercentage voor bedrijfsauto’s geen 10% maar 12%. Het subsidiebedrag kan oplopen tot maximaal € 5.000.

Bedrijfsauto’s die subsidie krijgen

  • Nieuwe, uitstootvrije bedrijfsauto’s met een elektromotor die vallen onder de voertuigclassificaties N1 of N2, tot een maximum gewicht van 4.250 kg.
  • Bedrijfsauto’s uit voertuigcategorie N1 hebben een netto catalogusprijs van € 20.000 of meer. De netto catalogusprijs is exclusief btw, inclusief bpm en inclusief opties die zijn aangebracht voorafgaand aan de afgifte van het kenteken.
  • Bedrijfsauto’s uit voertuigcategorie N2 hebben een verkoopprijs zonder btw van € 20.000 of meer.
  • Voor bedrijfsauto’s uit voertuigcategorie N1 met een typegoedkeuring voor lichte voertuigen geldt een WLTP-actieradius van minimaal 100 km.
  • Voor overige bedrijfsauto’s (voertuigcategorie N1 met een typegoedkeuring voor zware voertuigen en voertuigcategorie N2 tot 4.250 kg) geldt geen minimale actieradius.

De bedrijfsauto mag op de datum van aanvraag nog niet op uw naam staan. De aanschaf vindt plaats met een overeenkomst.

(bron: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland)

Meer weten over SEBA? Vraag het onze leaseadviseurs en wees er snel bij voordat de pot weer leeg is!

Tags

  • ID. Buzz

Waarmee kunnen wij je helpen?
We staan voor je klaar.

Bel: 010 – 459 94 75
Wij zijn elke werkdag open van 08:30 – 17:00

MaartenAutolease-team

Direct een offerte?
Geheel vrijblijvend uiteraard

Samen uw lease en mobiliteitswensen bespreken?

Samen uw lease en mobiliteitswensen bespreken?