Naar het buitenland met je leaseauto?

Ga goed voorbereid op reis!

Om pech te kunnen voorkomen is het verstandig je leaseauto voor vertrek te checken. Controleer het oliepeil, de koelvloeistof en de bandenspanning.

Toch pech?

Bij pech in het buitenland, kijk altijd eerst of je écht niet verder kunt rijden. Voor een klein defect hoef je de mobiliteitscentrale niet te bellen. Dit is uitsluitend voor niet rijdbare defecten of schades.

Blijf rustig en bel het juiste alarmnummer. In het geval van een auto die via Maarten is verzekerd is dat 010-4599477. Niet zeker welk nummer je moet bellen? Check dat dan voor vertrek.

Auto-uitrusting gecontroleerd?

Is jouw auto voorzien van een gevarendriehoek, bandenreparatieset of reservewiel en hesjes? In sommige landen is het ook verplicht om een EHBO-doos, kleine brandblusser en extra lampjes mee te nemen. Controleer voor vertrek dan ook de uitrusting van jouw auto en de regels in het vakantieland. Denk aan de winterbanden of sneeuwkettingen die in sommige landen vanaf dit jaar verplicht zijn. In deze gebieden zijn winterbanden namelijk verplicht!

Tanken, groene kaart en vignetten

Check voor vertrek welke brandstoffen er in welke landen getankt kunnen worden met je leaseauto. Elektrische auto tot je beschikking? Plan dan goed op welke momenten de elektrische auto moet opladen en in welke landen dat het goedkoopst is.

Een papieren groene kaart (internationaal verzekeringsbewijs) is niet meer verplicht. In een groot deel van Europa is dat een digitaal document geworden. In een aantal landen is het nog wel verplicht een geprinte versie te kunnen overhandigen: Albanië, Bosnië (en Herzegovina), Moldavië, Montenegro, Noord-Macedonië.

Verder is het ook verstandig om goed te checken n in welke landen er vignetten of milieustickers verplicht zijn. Hier zijn ze zeker in Oostenrijk en Zwitserland strenger in geworden. Houdt in sommige landen ook rekening met tolwegen, deze zijn zeker in Frankrijk de laatste jaren toegenomen. Zo kom je nooit voor onverwachte kosten of bekeuringen te staan!

Huurauto’s

Zorg voor een creditcard, zonder creditcard is het vaak niet mogelijk om een huurauto tijdelijk mee te nemen! Let op: een huurauto wordt niet altijd volledig vergoed, controleer hiervoor je contractvoorwaarden.

In heel Europa is een groot tekort aan huurauto’s, houd hier dus rekening mee! De kans is aanwezig dat er niet altijd een vergelijkbare auto voor je klaarstaat.

Heb je vragen of wil je documenten opvragen? Neem dan contact met ons op.

* Momenteel is het niet toegestaan te reizen naar de volgende landen: Oekraïne*, Rusland*, Turkije*, Wit-Rusland*.

Bij verder vragen of aanvragen kan je altijd terecht bij de leaseadviseurs!

Tags

  • Pech met je leasewagen

Waarmee kunnen wij je helpen?
We staan voor je klaar.

Bel: 010 – 459 94 75
Wij zijn elke werkdag open van 08:30 – 17:00

MaartenAutolease-team

Meer nieuws
van en over Maarten

Lees al ons nieuws op het gebied van operational lease, netto operational lease, lease a bike, laadoplossingen, shortlease en autoverhuur.

Aflevering 2MC
Pech met je leasewagen
Skoda Enyaq iV
ID. Buzz
Opel Astra Electric

Jouw persoonlijke lease adviseur

Wij adviseren je graag over alle aspecten van zakelijk autorijden en andere vormen van mobiliteit. Ook als je wensen niet helemaal standaard zijn.

Altijd een direct contactpersoon

Hoeveel mensen werken er bij een leasemaatschappij? Bij Maarten zul je er maar één leren kennen. Maar die staat dan ook dag en nacht voor je klaar.

Denkt mee over jouw mobiliteitsoplossingen

Wil je je auto omruilen voor een groter model, heb je wensen op het gebied van elektrisch rijden of wil je besparen op je mobiliteitsbudget? Vraag het Maarten.

Samen uw lease en mobiliteitswensen bespreken?

Samen uw lease en mobiliteitswensen bespreken?